Vakantieparken Spanje

Spanje Costa Brava Costa Dorada
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Spanje Spanje heeft veel te bieden zoals de mooie stranden, de bergen van de Pyreneeën en de vele culturele bezienswaardigheden. Op de vakantieparken zijn ondermeer bungalows en appartementen te huur.
Algemene informatie over Spanje

Spanje is een veelzijdig vakantieland, u vindt hier de mooiste kusten, prachtige natuur, levendige steden met veel culturele waarde en veel mogelijkheden voor een sportieve vakantie. Gelegen op het Iberisch Schiereiland, in het zuiden van Europa, kunt u genieten van warme zomers en milde winters.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Spanje
De Spaanse kusten, de Costa’s, zijn wereldberoemd. De Costa Dorada, Blanca en Verde zijn drie kleurrijke kusten, de namen betekenen dan ook de Gouden, Witte en Groene kust. Het goud ziet u in de vele zandstranden, het wit komt van de amandelbloesem en het groen van de vele natuur in het noordwesten van Spanje. Dan is er nog de Costa Brava, oftewel de Ruige kust, deze naam is al lang geleden gegeven en komt door de uitlopers van de Pyreneeën, tegenwoordig is deze kust goed begaanbaar en vooral erg mooi. De Costa del Azahar heeft een naam die niet veel vragen oproept, Azahar betekent sinaasappelbloesem. U zult tijdens uw vakantie de aangename geur van de bloesem vaak ruiken, bijvoorbeeld bij een fietstocht door de omgeving.

Er zijn ook veel mooie steden in Spanje, zoals het bekende Barcelona. Deze stad, gelegen tussen de Costa Brava en de Costa Dorada, is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Er is een straat die tot ieders verbeelding spreekt, namelijk de ‘Ramblas’, hier staan altijd veel levende standbeelden. En natuurlijk is er de Sagrada Familia, het indrukwekkende bouwwerk waar al bijna anderhalf eeuw aan wordt gewerkt. Andere steden zijn Blanes met diens historische centrum, of de steden Valencia, Madrid, Cordóba, Malaga en Santiago de Compostela.

Liefhebbers van de natuur zullen hier ook hun hart op kunnen halen, er zijn veel mooie gebieden. In het noorden ligt de wijnstreek La Rioja met de gelijknamige rivier. Hier vindt u veel groene bossen waar u heerlijk rustig en koel kunt wandelen. U kunt ook naar de Pyreneeën, waarvan de hoogste top op 3400 meter hoogte ligt. In het gebied Navarra vindt u zowel bergen als valleien en woestijn, een bijzondere mix. In het zuiden ligt Andalusië, een gebied met bergen waar u in de winter kunt skiën, maar ook vlakte en weer is er de zee. Door de vele landschappen kunt u ook veel sporten beoefenen, skiën en snowboarden, surfen, zeilen, wandelen, fietsen en klimmen zijn slechts enkele voorbeelden.
Naar een regio / streek via de kaart of hieronder:

Direct naar het aanbod en de prijzen in Spanje bij: