Vakantieparken Nederland

Nederland Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord-Brabant Noord-Holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid-holland
* Alleen gebieden met aanbod zijn klikbaar.
Het wapen van Nederland Nederland heeft veel te bieden. Waddeneilanden, waterrijke gebieden, nationale parken, heuvels en vlaktes, prachtige steden en karakteristieke dorpen. Op de vakantieparken zijn ondermeer bungalows, appartementen en chalets te huur.
Algemene informatie over Nederland

Op vakantie in Nederland, er zijn vele mogelijkheden. Zelfs als u al uw leven lang op vakantie gaat in eigen land, blijven er altijd wel plekjes die door u nog onontdekt zijn. Met het soms wat wisselvallige klimaat is een verblijf op een vakantiepark erg fijn, wanneer het eens wat koud of regenachtig is kruipt u ’s avonds toch nog in een warm bed.

Zien en doen tijdens uw vakantie in Nederland
Nederland heeft veel te bieden. Waddeneilanden, waterrijke gebieden, nationale parken, heuvels en vlaktes, prachtige steden en karakteristieke dorpen. Te beginnen in het noorden van het land, allereerst zijn er de Waddeneilanden. Texel is de grootste en staat bekend vanwege de gezellige dorpen, de graslanden met grazende schapen en de mooie fietsroutes. Schiermonnikoog is grotendeels een Nationaal Park en is autoluw, hier komt u vooral voor de rust.

Op het vasteland liggen in het noorden Friesland en Groningen. Friesland waterland, want er zijn vele meren, riviertjes en andere wateren. U kunt hier op vele plekken in de buitenlucht zwemmen, er zijn veel vaarwegen en ook voor de watersport zit u hier goed. En in de winter is er elk jaar weer de vraag of de Elfstedentocht er komt. Groningen is een provincie met mooie natuur en Universiteitsstad Groningen als gezellig centrum.

Onder Groningen ligt Drenthe, een dunbevolkte provincie met twee verschillende landschappen. Er is hier door de eeuwen heen veel turf gewonnen waardoor er nu nog veel kanalen zijn. Centraal in de provincie is daar minder van te zien en vindt u veel boerderijen in het landschap. Belangrijke steden zijn Assen en Emmen, in deze laatste stad kunt u naar de dierentuin. Nog een stukje zuidelijker ligt Overijssel, de provincie met veel verschillende streken zoals Salland en Twente. Ook liggen er veel mooie steden zoals hoofd- en Hanzestad Zwolle, Deventer en Enschede. In Overijssel kunt u ook weer mooie fietstochten maken.

In het midden en oosten van het land liggen Utrecht en Gelderland. Gelderland is de grootste provincie van ons land, hier ligt onder andere de Achterhoek en de Veluwe. Belangrijk steden zijn Nijmegen en hoofdstad Arnhem, beide erg gezellig voor een dagje uit. Weer zijn er veel mooie plekken en veel routes voor fietsers. Utrecht is een provincie met zowel mooie steden en natuur. De gelijknamige hoofdstad is Utrecht met diens bekende Dom, buiten de stad vindt u prachtige landschappen zoals het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.

In het zuiden van Nederland liggen van oost naar west Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Limburg is een langgerekte provincie die vlak onder Nijmegen begint. Hoe zuidelijker, hoe meer heuvels en hoe meer u zich in het buitenland waant. Mooie plaatsen zijn onder andere Maastricht, Valkenburg en Arcen. Watersporters kunnen zich in het midden van de provincie uitleven op de Maasplassen. Noord-Brabant kent meerdere grote steden, Den Bosch is de hoofdstad, de andere grote plaatsen zijn Eindhoven, Breda en Tilburg. Bezoek in deze provincie ook de Efteling of ga naar één van de nationale parken om van de natuur te genieten. Zeeland is een bijzondere provincie, voornamelijk bestaande uit schiereilanden. Fietsers kunnen tussen de schiereilanden gebruik maken van de fietspontjes. Mooie plaatsen zijn onder andere Renesse, Middelburg en Zierikzee.

Dan zijn er nog de twee westelijke provincies, Zuid- en Noord-Holland. Voor een vakantie aan zee zit u hier goed, maar ook wanneer u stedentrips wilt maken. In het zuiden liggen Rotterdam, Delft en Den Haag met daarbij badplaats Scheveningen. Noordelijker liggen Haarlem, Amsterdam en Alkmaar. Fiets door de bollenvelden, wandel door de duinen, ga shoppen in de steden of kies juist voor een vakantie met van alles wat. Hier is alles mogelijk, niks is te ver weg.

Direct naar het aanbod en de prijzen in Nederland bij: