Chalet

Chalet

Huren van een chalet, woning of studio op een vakantiepark

kies een regio in België Chalet België Chalet Duitsland Chalet Frankrijk Chalet Italië Chalet Nederland Chalet Oostenrijk
* Alleen landen met aanbod zijn klikbaar.
Een chalet is meer dan een houten huis

Volgens wikipedia is een chalet een "houten woning of boerderij". Strikt genoemen is dat juist, maar een chalet is veel meer dan dat. Het gaat om het gevoel. Een chalet straalt iets romantisch uit, het hout zorgt voor een speciale sfeer. Maar daarnaast is een chalet ook gewoon een compleet en comfortabel vakantiehuis, voorzien van alle gemakken.

Een ruim begrip

In landen als Oostenrijk en Zwitserland zijn chalets nog steed grote houten huizen. Zeker in de hoger gelegen wintersportgebieden. Daar zijn zelfs speciale chaletparken te vinden. Maar in landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië gaat de chalet steeds vaker op een stacaravan lijken. Ze zijn dan wel van hout maar hebben niet meer de unieke en robuuste uitstraling. Toch wordt hier de term chalet niet voor niets gebruikt. Deze accommodaties zijn vaak net een stukje knusser en gezelliger ingericht dan een gewone stacaravan.

Huisdieren

In chalets zijn huisdieren vaak toegestaan. Toch hoeft dit zeker niet zo te zijn. Er zijn zelfs parken waar honden of andere huisdieren niet welkom zijn. Dus is het zaak om bij het boeken goed te kijken of u uw huisdier mee kunt nemen op vakantie.